Koirahoitola


25.7.2019 Koiramäen tilalle saapuivat ensimmäiset hoitokoirat ja siten koirahoitolan toiminta pyörähti käyntiin.

Koiramäen tilan koirahoitola on tilan pihapiirissä sijaitseva koiratalo, jossa on tilat yhteensä kymmenelle koiralle. Lisäksi koiratalosta irrallaan on kahdelle koiralle tarhat, joista ei ole näköyhteyttä koirataloon.

Koiratalossa on jokaiselle koiralle oma soppi, josta on käynti omaan ulkotarhaan. Koira voi liikkua sisätiloista ulkotarhaan omaan tahtiin aina niin halutessaan. Sisäänkäynnissä on luukku, jonka moni koira oppii nopeasti avaamaan. Jos koira ei opi, luukku pöngätään päiväksi auki ja suljetaan yöksi.

Vaikka koira pääsee tekemään tarpeensa aina ulos näin halutessaan, Koiramäen väki lenkittää jokaisen koiran aamuin ja illoin, ellei ole erikseen sovittu, ettei koiraa tarvitse lenkittää (esimerkiksi iän tai huonokuntoisuuden vuoksi). Koirahoitola sijaitsee metsän reunassa, eli huonokäytöksisempääkin koiraa on huoleton lenkittää, sillä vastaantulevaa liikennettä ei juurikaan ole.

Koirat ruokailevat kukin oman rytminsä mukaisesti. Koiramäelle voi tuoda koiran oman ruoat tai tarvittaessa ostaa meiltä. Omien ruokien lisäksi koirahoitolaan voi ottaa koiralle oman alustan tai pedin, omat valjaat tai kaulapannan ja hihnan. Ruokakulhoja ei ole tarpeen ottaa mukaan, ellkei koiralla ole erikoisruokakulhoa. Jos koiralla on lääkkeenjakoa, sekin huolehditaan Koiramäellä.