Koiramäen väki


Koiramäen isäntä Risto ja emäntä Eveliina ostivat Koiramäen tilan toukokuussa 2019, ja ajatus koirahoitolasta lähti silloin. Alunperin idea tuli isännältä, eikä emäntää ollut vaikea houkutella mukaan - Koiramäen tilan yhteydessä sijaitseva koiratalo asuttaisi yhteensä kymmenen koiraa, ja omien neljän jälkeenkin koirataloon mahtuisi vielä hyvin asukkaita. Emännän mielestä neljä omaa koiraa on riittävä määrä. Emäntä ja isäntä harrastavat omien koirien kanssa ahkerasti metsästystä - emäntä kahden suomenpystykorvan ja isäntä suomenajokoiran ja saksanmetsästysterrierin kanssa. Isäntä onkin ajokoirahullu jo kolmannessa polvessa ja emännällä on elämän mittainen kokemus suomenpystykorvista sekä myös kasvatustoiminnasta.

Metsästämisen lisäksi erityisesti emäntä on innokas liikkumaan niin omien kuin hoitokoirienkin kanssa. Emäntä lenkkeilee kävellen ja juosten mielellään ja sopivien koirien kanssa hyppää myös pyörän selkään. Muistathan vinkata emännälle, jos koirasi kanssa voi pyöräillä.

Koiramäen tilan omat koirat, jo mummuikään päässyt suomenpystykorva Kuura sekä mies parhaassa iässä, saksanmetsästysterrieri Jermu ovat kovin vahtiviettisiä pihapiiriä kohtaan ja antavat vierailijoille äänekkään, mutta häntää heiluttavan vastaanottokonserton. Siitä syystä Kuura ja Jermu ovatkin usein Koiramäen tuvassa, että asiakkaat voivat tuoda omat koiransa ilman kuulosuojaimia. Koiramäen pikkuflikat, suomenajokoira Nelli ja suomenpystykorva Kehrä sen sijaan ovat asuneet Koiramäellä koko ikänsä ja ovat tottuneet ympärillä alati vaihtuvaan koirakatraaseen. Pikkuflikat juoksentelevat pihapiirissä usein vapaina ja saattavat käydä tervehtimässä hoitokoiria verkon läpi. Omat koirat isäntäväki pitää kuitenkin erillään hoitokoirista. Vaikka Koiramäellä lääniä ja omaa rauhaa piisaakin, hoitokoiria isäntäväki ei koskaan pidä turvallisuussyistä vapaina.